LÄHDE MUKAAN YOURS MINE DESIGNIN PÄÄSIÄISEN AARREJAHTIIN!

 

Teimme teille kolme osaisen pääsiäisjahdin blogipostaussarjan. Tämä on ensimmäinen osa ja esittelemme teille hieman työlään, mutta näin koronan aiheuttamaan poikkeusoloihin oikein mainion pääsiäisjahdin, kun yhteydenpito on virtuaalisesti toteutettava.

 

Kaipaatko pääsiäisenä perheen yhteistä tekemistä?

 

Pääsiäinen on hyvä hetki viettää perheen kesken aikaa yhteisten puuhien parissa. Tällä hetkellä Suomessa ja muualla maailmassa eletään hyvin poikkeuksellisia aikoja ja ajatukset saattavat pyöriä uutisissa ja maailman menossa liikaakin. Me Yours Mine Designilla päätimme kehitellä iloista puuhailua, johon koko perhe tai vaikkapa koko suku pääsee osallistumaan ilman lähikontakteja, videotervehdysten avulla. Yours Mine Designin pääsiäismunajahti/aarrejahti vie hetkeksi ajatukset muualle ja tuottaa perheen yhteisiä hetkiä sekä löytämisen elämyksiä.

Jahdin voi toteuttaa monella eri tavalla muun muassa periaatteiden, paikan ja valmistelumäärän suhteen. Koska pääsiäiseen on vielä hyvin aikaa, esittelemme tässä ensimmäisessä osassa hieman enemmän valmisteluita vaativan vaihtoehdon. Nyt vain valmistelemaan!

 

Mitä tarvitset jahtiin? Tee itsellesi selkeä muistilista.Pääsiäismunajahti

 

 • Vihjeitä
  • Kuinka monta piiloa, niin monta vihjettä
  • Onko vihjeet videotervehdyksillä vai piiloissa odottamassa
 • Videotervehdykset
  • Suunnittele videoille annettavat aarrepiilojen vihjeet
 • QR-koodit
 • Munia, aarrearkkuja tms.

Ideoita videotervehdyksiin tai yllätyksiin

 • Sukulaiset
 • Ystävät
 • Youtube- videot

Vihjevinkki: ”Seuraavan aarteen löydät sieltä missä Hevisaurusta voi kuunnella valokeilassa.”

 

Näin teet QR-koodin ja yhdistät sen videotervehdykseen tai vastaavaan (esimerkiksi kuva, musiikkivideo, kissavideo)

Internet on pullollaan QR-koodigeneraattoreita. Valitse sinulle helppokäyttöisin ja ymmärrettävin. Tallenna QR-koodeihin sisällytettävä materiaali omaan pilvipalveluusi, YouTube-tilillesi tai ohjaa URL haluamaasi verkko-osoitteeseen.

Liitä URL-tekstikenttään nettiosoite, josta yllätyksesi löytyy. Voit ohjata linkin myös esimerkiksi Instagramiin, Dropboxiin tai vaikkapa Facebookista. Paina ”Save”, jotta pääset tallentamaan QR-koodin tietokoneesi tai puhelimesi muistiin.

Sivusto pyytää antamaan koodille nimen. Suosittelen nimeämään loogisesti, jotta tiedostonimestä selviää mihin tarkoitukseen (esimerkiksi mille rastille) koodi on. Jos myöhemmin käyttötarkoitus ei jostain syystä selviä tiedostonimestä, niin sen voi aina kuitenkin selvittää kokeilemalla.

Tulosta QR-koodit kätköjä varten, numeroi tai nimeä ne ja leikkaa paperista erilleen.

Lataa tarvittaessa puhelimeesi QR-koodisovellus sovelluskaupasta (Google Play tai Apple AppStore) ilmaiseksi ja kokeile koodien toimivuus. Hakemalla sovelluskaupasta esimerkiksi ”QR scanner” sovelluksia löytyy lukematon määrä tähän käyttötarkoitukseen.

Ideoita kätköiksiPääsiäismunajahti

Sisätiloissa asunnoista löytyy varmasti lukematon määrä erilaisia nurkkia ja muita kätköjä eri ikäisten lasten vaatimustasoihin sopiviksi piiloiksi. Lasten nukkuessa on kätevää kartoittaa sopivia paikkoja piiloille, jolloin ne jäävät lasten katseilta piiloon, kunnes etsinnät käynnistetään. Paikat voivat myös olla näkyviä, mutta naamioi piilopaikka niin ettei lapset ymmärrä siellä olevan mahdollisuus myös jemmalle!

Ulkona mahdollisuuksia on rajattomasti, joten etsittävä alue kannattaa rajata selkeästi joko tietyn reitin varrelle tai selkeästi rajatulle alueelle kuten omalle pihalle.

Ideoita aarrearkkuihin tai muniin

Kätköjä voi askarrella oman mielikuvituksen mukaisesti kotoa löytyvistä tarvikkeista. Pienistä rasioista voi tehdä esimerkiksi aarrearkkuja liimaamalla leikattuja jäätelötikkuja rasian kylkeen puupaneeliksi. Jäätelötikut voi värittää esimerkiksi ruskealla tussilla tai maalata vaikka petsillä.

Pääsiäismunia voi tehdä perinteisesti kananmunan kuorista puhaltamalla kananmunat tyhjiksi. Kananmunan kuoret on helppo koristella tussilla, maalilla tai erilaisilla tarroilla. Joidenkin suklaamunien mukana oleva yllätys on muovisen munankuoren sisällä. Näitä muovisia munia voi myös hyödyntää jahdin järjestämiseen, mikäli sellaisia kotoa löytyy.

 

Askartelimme lasten kanssa pääsiäiskoristeita. Koristeiden takana on paikat aarteille. Lapsille kerrottiin piilojen olevan vain seisomatuet koristeille. Näin he eivät epäile näiden olevan aarrepiiloja kun laitoimme koristeet jo esille.

 

 

Jaa omat ideasi ja toteutuksesi!

Mikäli innostuit ajatuksesta, niin jaa ideoitasi myös muille , käyttämällä #ymdpääsiäisjahti

Haluamme toivottaa ikimuistoisia hetkiä oman perheenne kesken!