Vauvan unipesä – Suomessa suunniteltu, Suomessa valmistettu

 

Yours Mine Designin vauvan unipesä merinovillasta. Suunnittelu ja valmistus on kokonaan suomalaista työtä. Suomessa valmistettu_Suomessa_valmistettu_lammas_merinolammas_pohjavilla_kihara_kihartuva_ei kutita_paloturvallinen_kevyt_lämmin_antibakteerinen_tehokas kosteuden siirtäjä_älytuote_luonnon älytuote_british_british vogue_vogue magazine_luxury_luxury for baby_vauvan pesä_pesä vauvalle_vauva_baby_Vauvojen unipesä_unipesä_vauva_House&Garden_kids garden_baby nest_nest for sleeping_sleeping nest_merinowool_mulesing free_100%_made in finland_hand made_finland_valmistettu suomessa_käsin valmistettu_unipesä_vauvan pesä_nest for baby_sleeping nest_tulips_tulpans_baby_best from nature_parasta luonnosta_merinovilla_jättineulottu_chunky knit_Yours Mine Design_design_nordic design_finnish design_suomalaista designia_suunniteltu suomessa_design in finland_only the best for babies_parasta vauvoille_pupupeitto_pupuviltti_pupu_kani_jänöviltti_jänöpeitto_lasten peitto_vauvan viltti_lapsille_vauvoille_for kids_for babies_kids blanket_baby blanket_blanket for babies_blanket for kids_House&Garden_kids garden_baby nest_merinowool_mulesing free_100%_made in finland_hand made_finland_valmistettu suomessa_käsin valmistettu_unipesä_vauvan pesä_nest for baby_sleeping nest_tulips_tulpans_baby_best from nature_parasta luonnosta_merinovilla_jättineulottu_chunky knit_Yours Mine Design_design_nordic design_finnish design_suomalaista designia_suunniteltu suomessa_design in finland_only the best for babies_parasta vauvoille_Yours Mine Design-100% puuvilla-Suomi-vauva-viltti-lapsi-peittoYours Mine Designin perustaja ja suunnittelija Elina suunnitteli vuoden 2018 talvella merinovillaisen vauvan unipesän pojan ollessa vauva. Mallinnuksia tehtiin öisin ja testattiin päivisin. Nykyinen vauvan pesä on 5 suunnitelluista malleista. Harmikseni poikani lähtikin liikkeelle seuraavana päivänä ja pesä jäi käyttämättömäksi. Hetkeksi jättineulottu peti jäikin lasten leikkeihin. Ihmettelin mennessäni pesemään pyykkiä, että pyykkikori oli tyhjä. Kysyin silloin kaksi vuotiaalta tyttäreltäni, missä kaikki pyykkimme mahtaa olla. Hän kutsui minut iloisesti lastenhuoneeseen, heillä kun oli siellä linnunpesä. Pyynnöstä hipsin hiljaa katsomaan linnunpesää. Siellähän tuo meidän Baby birdnest oli leikissä mukana. Tuosta inspiroituneena jättineulottu pesä näille elämän ihmeellisille aluille sai nimensä.

Lanseeraus markkinoille vai omaksi iloksi?

Pitkään mietin, että onko tästä Yours Mine Designin uudeksi tuotteeksi. Kysymyksiä joita pyöritellä ja joihin etsiä vastauksia oli paljon. Onko tällaiselle tuotteelle kysyntää? Vauvan unipesä on tämän hetken hittituote. Olisikohan muitakin jotka haluaisivat lapsilleen keinokuitujen sijaan, lämmintä, pehmeää ja hiostamattoman paikan kasvaa. Toisaalta kotiäitinä piti myös puntaroida, että onko näiden tekemiseen aikaa riittävästi, jos löytyykin muitakin jotka haluavat vauvalleen pienen lämpimän paikan.

 

Merinovilla – luonnon oma älytuote

Merinovilla on suosittu, mutta vielä hieman tuntematon materiaali. Vauvan unipesä merinovillasta on kehräämättömän merinovillan taidonnäyte. Merinolampaiden pohjavillaa käytetään merinovillatuotteissa ja materiaalina vertaansa vailla, luonnon oma älytuote. Nuo kaikki merinolampaan pohjavillan ominaisuudet ovat pienen herkälle iholle ainutlaatuisia. Näistä lampaista saatavan villan kuitu on pidempää ja ohuempaa kuin muiden lampaiden villassa.

  • Kevyt

Merinolampaiden pohjavilla on pidempää ja ohuempaa. Villan ollessa ohutta, villa pääsee kihartumaan voimakkaammin. näin villaa kehrätessä rakenteeseen muodostuu ilmataskuja. Nämä ilmataskut säilövät lämmön. Materiaalin keveys muodostuu näistä ilmataskujen ja villan yhteispelistä.

  • Lämmin

Tuhansien ilmataskujen avulla villa säilöö lämpöä tehokkaasti. Merinovilla on tehokas lämmittäjä kylmällä säällä.

  • Tehokas kosteuden siirtäjä

Yksi suosituimmista ominaisuuksista on kosteuden tehokas siirtäminen. Vauva ei hikoile vaikka kesä helteellä laittaisit vauvan jättineulotun merinovillapesään. Kosteus iholla alkaa nopeasti kylmettämään iholla, ellei kosteutta saada siirrettyä pois. Luonnonkuidut ovat huomattavasti parempia kosteuden siirtäjiä kuin keinokuidut.

  • Antibakteerinen

Antibakteerisuus tarkoittaa bakteerien lisääntymistä tai bakteerien tappamista. Vauvan iho on herkkä eikä ihoa ole hyvä altistaa heti kemikaaleja. Kemikaalit saattavat aiheuttaa ihon kutiamista. Luonnostaan huonona bakteerien kasvualustana toimiva merinovilla ei haise pahalle. Materiaali ei sido itseensä hajuja ja huoltona toimiikin mainiosti pelkkä tuuletus.

  • Eristävä

Aikaisemmin kerroin merinolampaan pohjavillaa käsiteltäessä rakenteeseen muodostuvien ilmataskujen avulla merinovilla on loistava lämmön eristäjä. Näin vauva ei hikoa merinovillaisessa unipesässä

Laatu ja käytettävyys kohtaa

Innostuin kirjoittamaan tämän blogin suunnittelemastani vauvan unipesästä sen jälkeen kun sain muutamassa päivässä sain asiakkailta runsaasti ihania viestejä.

lammas_merinolammas_pohjavilla_kihara_kihartuva_ei kutita_paloturvallinen_kevyt_lämmin_antibakteerinen_tehokas kosteuden siirtäjä_älytuote_luonnon älytuote_british_british vogue_vogue magazine_luxury_luxury for baby_vauvan pesä_pesä vauvalle_vauva_baby_Vauvojen unipesä_unipesä_vauva_House&Garden_kids garden_baby nest_nest for sleeping_sleeping nest_merinowool_mulesing free_100%_made in finland_hand made_finland_valmistettu suomessa_käsin valmistettu_unipesä_vauvan pesä_nest for baby_sleeping nest_tulips_tulpans_baby_best from nature_parasta luonnosta_merinovilla_jättineulottu_chunky knit_Yours Mine Design_design_nordic design_finnish design_suomalaista designia_suunniteltu suomessa_design in finland_only the best for babies_parasta vauvoille

Eräs asiakas kertoi ostaneensa unipesämme joka on edeliselläkäyttäjällä ollut 6kk päivittäisessä käytössä ja hän ihmetteli, miten tuo villainen unipesä voi edelleen olla niin hieno ja hyvässä kunnossa. Tämä on parasta mitä suunnittelijana voi palautteena kuulla.

Pyysin asiakkaalta, jos hän haluaisi ottaa kuvia tuosta 6kk päivittäisessä käytössä olleesta unipesästä ja saisinko luvan jakaa ne teillekin. Joten, tässä olkaa hyvä.

Tämä kuva oikealla on asiakkaan lähettämä kuva 6 kuukautta käytetyn unipesän pohjasta. Ainoa muutos uuteen verrattuna on villan luonnollinen haitu minkä saa pois vetämällä haitua säikeen suuntaisesti.

 

Toisessa kuvassa näkyy hyvin vauvan unipesän reunat, miten ryhdikkäästi ne pysyvät pystyssä ja neulos on säilyttänyt muotonsa ja rakenteensa. Asiakkaan lähettämä kuva. 6 kuukautta päivittäin käytetty unipesä.

 

lammas_merinolammas_pohjavilla_kihara_kihartuva_ei kutita_paloturvallinen_kevyt_lämmin_antibakteerinen_tehokas kosteuden siirtäjä_älytuote_luonnon älytuote_british_british vogue_vogue magazine_luxury_luxury for baby_vauvan pesä_pesä vauvalle_vauva_baby_Vauvojen unipesä_unipesä_vauva_House&Garden_kids garden_baby nest_nest for sleeping_sleeping nest_merinowool_mulesing free_100%_made in finland_hand made_finland_valmistettu suomessa_käsin valmistettu_unipesä_vauvan pesä_nest for baby_sleeping nest_tulips_tulpans_baby_best from nature_parasta luonnosta_merinovilla_jättineulottu_chunky knit_Yours Mine Design_design_nordic design_finnish design_suomalaista designia_suunniteltu suomessa_design in finland_only the best for babies_parasta vauvoille

Yours Mine Designilla merinovilla on suosittu materiaali

Merinovilla on meillä suosittu materiaali. Vauvan pesän lisäksi käytämme sitä vilteissämme ja jättineulepeitoissa.